Ga naar inhoudGa naar navigatie

Léni Vinck

Léni Vinck

Ik ben Léni, ik ben geboren in 1989 en woon in Piringen. Ik heb mijn bachelor in de verpleegkunde behaald in 2013 aan de PXL. Na mijn bachelor ben ik beginnen werken op de spoedgevallendienst van het Jessa Ziekenhuis, waar ik tot en met januari 2022 gewerkt heb. In deze periode heb ik mijn bachelor na bachelor Spoed en Intensieve Zorgen behaald in 2018, tevens heb ik ook een mentoren opleiding gevolgd om toekomstige collega verpleegkundige bij te staan gedurende hun stage opleiding verpleegkunde.

Na 8,5 jaar op de spoedgevallendienst, was ik toe aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière en op zoek naar meer regelmaat in het dagelijkse leven. Ik heb hiervoor gekozen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan bij Thuisverpleging Plus, samen met Valerie Braeckman vorm ik dan ook een topteam.

Thuisverpleging is een heel ander gegeven dan werken in het ziekenhuis laat staan werken op een spoedgevallendienst. In de thuisverpleging kom je veel dichter bij de patiënt te staan, je verzorgt hen in hun eigen thuisomgeving, de plaats waar zij zich het meest comfortabel voelen. Dit zorgt ervoor dat je als verpleegkundige een totaalzorg van de patiënten veel aangenamer kunt maken. En hierdoor ook een vertrouwensband creëert.

Ik zou graag in de toekomst dan ook zoveel mogelijk verpleegkundige zorgen willen uitvoeren, zodat de patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven in hun eigen omgeving. Dit bevordert tevens ook het herstelproces. Dankzij mijn ervaringen op spoedgevallen heb ik dan ook een brede expertise: acute zorg, wondzorg, bloedname, plaatsen perifere katheters, infusietherapie, aanprikken van PAC, plaatsen van een verblijfsonde, en dergelijke meer.