Ga naar inhoudGa naar navigatie

Verpleeg­kundige zorgen

De toediening van verpleegkundige zorgen omvat een breed aanbod aan diensten. Zo kan u op ons beroep doen voor:

  • Inspuitingen – Dit omvat het toedienen van medicatie langs onderhuids- (subcutane inspuiting) of spierweefsel (intramusculaire inspuiting)
  • Toediening van lavement – Wanneer u last heeft van darmopstopping (obstipatie) kan de toediening van een lavement noodzakelijk zijn. Wij helpen u hier graag verder mee. Maar ook kan u op onze ondersteuning rekenen wanneer u een medisch onderzoek dient te ondergaan waarvoor een darmvoorbereiding vereist is.
  • Wondzorg – Wondzorg kan zowel eenvoudig (bvb. gesloten chirurgische wonde) als complex (bvb. open wonde, fistelzorg, wonde met drainage) van aard zijn. Ons team telt 2 referentieverpleegkundigen wondzorg die veel ervaring hebben met de nieuwste producten en trends binnen de wondzorg. (Zie ook rubriek thuishospitalisatie voor de toepassing van negatieve druktherapie)
  • Compressietherapie – Om de bloedsomloop te ondersteunen en verbeteren, kan het aanbrengen of dragen van steunkousen of elastische windels noodzakelijk zijn. Dit is meestal een dagdagelijkse handeling waar we graag mee verder helpen.
  • Stomazorg – Globaal onderscheiden we 3 soorten stoma’s: Dit is een colostoma (dikke darmstoma), een ileostoma (dunne darmstoma) of een urostoma (stoma van urinewegen). Ook kunnen we u mogelijks ondersteunen bij colonspoelingen langs een colostoma. Ook voor stomazorg hebben we een referentieverpleegkundige aan boord. De aanleg van een stoma betekent vaak een hele (emotionele) aanpassing voor de stomadrager. Daarnaast trachten we ook samen met stomadragers de stap te zetten naar zo een optimaal mogelijke zelfzorg binnen de gewenste termijn van de persoon zelf.
  • Diabeteszorg – Voor de ondersteuning en opvolging van personen met diabetes werken we nauw samen met een referentieverpleegkundige die actief is binnen een andere thuiszorgpraktijk. Op die manier kunnen we ook de beste zorgen garanderen voor personen die gekend zijn met deze aandoening.
  • Medicatiebeheer – Graag helpen we u verder bij het klaarzetten van- en toezicht houden bij medicatie. Wijzigingen en afwijkingen (bvb. na consultatie huisarts of ziekenhuisopname) worden altijd nauwgezet opgevolgd en bijgehouden.
  • Incontinentiezorg – Incontinentie kan zowel ongewenst urineverlies als verlies van ontlasting betekenen. In de eerste plaats proberen we vooral ondersteuning te bieden om zoveel mogelijk de 'continentie' te bevorderen. Niet zelden is de aanbreng van hulpmiddelen, waaronder de aanbreng van opvangmateriaal, toch noodzakelijk. Samen proberen we de persoon die hiermee geconfronteerd wordt op te zoek te gaan naar de best aangepaste hulpmiddelen op maat van de persoon zelf. Doordat we binnen ons team ook een referentieverpleegkundige incontinentiezorg hebben, hebben we zicht op de meest recente en geavanceerde zorgtechnieken binnen incontinentiezorg, zoals bijvoorbeeld: de aanbreng van condoomkatheters voor mannen met urineverlies en anale irrigatie (darmspoelingen) voor personen die last hebben van ongewild verlies van ontlasting (fecale incontinentie)
  • Blaassondage – In de thuisomgeving komt het vaak voor dat personen met een blaaskatheter dienen verzorgd te worden. Blaaskatheters kunnen zowel via de plasbuis (verblijfskatheter) als rechtstreeks in de blaas boven het schaambeen (suprapubische katheter) geplaatst worden. Het plaatsen van een verblijfskatheter en vervangen van een suprapubische katheter behoort tevens tot de mogelijkheden binnen onze groepspraktijk. Andere diensten die ook mogelijk zijn:
    • Eénmalige sondage
    • Hulp en ondersteuning bij intermittente- en/of autosondage
    • Blaasspoeling (op medisch voorschrift)

Contact opnemen met Thuisverpleging Plus

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen op 7 bereikbaar voor al uw vragen met betrekking tot zorg. Neem vrijblijvend contact op met Thuisverpleging Plus voor een afspraak of opstart van behandeling. Afhankelijk van uw zorg maken wij onmiddellijk een afspraak.